Keramiek

10. Avondatelier Keramiek = VOL

Het doel van dit atelier is om de beginselen van de techniek en de mogelijkheden van het materiaal onder de knie te krijgen. U kunt zowel in opdracht als vrij werken. Naast vormgeving wordt er aandacht besteed aan glazuren en bakken.
U legt uw eigen expressie in de objecten of beelden die gemaakt worden en komt zo tot ontwikkeling van uw eigen creativiteit.

 
12 lessen 

Start: maandag 12 september 2022
Tijd: 19.45 – 22.15 uur
Cursusprijs: €197,00 + materiaalkosten € 30,00

Docent: Marieke Zeylemaker 

Aanmelden voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk. Kijk in ons aanbod voor een andere leuke cursus.

11. Keramiek Handvormen Ochtend

In deze cursus bouwt u met klei holle vormen op door middel van  verschillende technieken zoals:duimpotjes, ringen, plakken en een drukmal. Als u nog niet eerder met klei hebt gewerkt begint u met het leren van deze technieken. Aan het decoreren van de keramiek wordt veel aandacht besteed. Na het bakken kan het werk geglazuurd worden waarbij u kunt kiezen uit verschillende kleuren kwastglazuur.
Door de individuele begeleiding is deze cursus geschikt voor beginners en gevorderden. U kunt naar opdracht of thema werken, maar u kunt ook uw eigen ideeën uitwerken en tot een eigen beeldtaal komen. 

12 lessen 
Start: donderdag 15 september 2022
Tijd: 9.30 – 12.00 uur
Cursusprijs: €197,00 + materiaalkosten € 30,00

Docent: Marion Looijestijn

12. Keramiek Handvormen Middag

In deze cursus bouwt u met klei holle vormen op door middel van verschillende technieken zoals: duimpotjes, ringen, plakken en een drukmal. Als u nog niet eerder met klei hebt gewerkt begint u met het leren van deze technieken. Aan het decoreren van de keramiek wordt veel aandacht besteed. Na het bakken kan het werk geglazuurd worden waarbij u kunt kiezen uit verschillende kleuren kwastglazuur. Door de individuele begeleiding is deze cursus geschikt voor beginners en gevorderden. U kunt naar opdracht of thema werken, maar u kunt ook uw eigen ideeën uitwerken en tot een eigen beeldtaal komen. 

12 lessen 
Start: donderdag 15 september 2022,
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Cursusprijs: €197,00 + materiaalkosten € 30,00

Docent: Marion Looijestijn 

13. Maandag Handvormen

In de lessen zullen wij beginnen met de basistechnieken van de keramiek. Na een eerste kennismaking met de basistechnieken gaan we aan de slag: je mag je eigen ideeën uitvoeren of gebruikmaken van opdrachten van mij. Er is ook ruimte voor onderzoek naar de mogelijkheden van keramiek met b.v. hout en papier. We laten ons inspireren door hedendaagse keramisten en moderne keramiek.
Je werk zal uiteindelijk moeten drogen, eventueel gedecoreerd en gekleurd worden met engobes (gekleurde kleislib) en de eerste (biscuit)stook krijgen. Daarna kan het werk geglazuurd en weer gestookt worden.

12 lessen 
Start: maandag 12 september 2022
Tijd: 12.30 – 15.00 uur
Cursusprijs: €197,00 + materiaalkosten € 30,00

Docent: Saskia Peschar

Schuiven naar boven