Workshops

In onze cursusruimte bieden we ook een aantal workshops aan. Minimaal aantal deelnemers is zes, maximaal aantal kan in overleg bepaald worden.
Heeft u interesse, neem dan contact op met Margriet van Tilborg, workshops@creatiefcentrum.nl

Ontdek Shibori

Houd jij ook van verven, textiel, en creatief bezig zijn? Dan is deze workshop vast iets voor jou. Vergeet de dagelijkse beslommeringen, ga lekker met je handen aan het werk en dompel je in mogelijkheden van Shibori.
Shibori is een eeuwenoude Japanse kunst waarbij stoffen handmatig worden geverfd.
De stof wordt gevouwen, samengebonden of tussen blokken geklemd. Vervolgens wordt de stof in een bad van indigo geverfd. Door het afbinden van de stof dringt de verf op sommige plekken wel door, en op andere plekken niet. Hierdoor ontstaan prachtige patronen en kleureffecten op de stof. Het resultaat is altijd verrassend!
Tijdens deze workshop leer je verschillende technieken van Shibori, waaronder tie-dye.Je gaat zelf aan de slag door lapjes stof af te binden en te verven. Je verft een tas of kussenhoes met je eigen gecreëerde print.

Over de docent: Olga de Bie is fashion designer en heeft jarenlang ervaring in het ontwerpen van dessins voor textiel. Haar interesse gaat uit naar traditionele verf- en printtechnieken van verschillende culturen. Op dit moment is ze werkzaam in het kunstonderwijs waarbij ze cursussen en workshops op het gebied van textiel geeft. Met veel enthousiasme wil ze de liefde voor dit Japanse ambacht met u delen.

Deze workshop wordt gegeven door Olga de Bie
Datum: 29 oktober 2022
Prijs: € 75,00
13.30 – 16.30 uur
Locatie: Trefpunt, Akonietenplein 1, Bennebroek

Urban Sketching

Even iets anders doen in de stad dan shoppen. In je schetsboek snelle schetsen maken van winkelstraten, steegjes of leuke geveltjes en torentjes. Denk ook aan parkjes en terrassen. Dit kan in Heemstede of Haarlem. Wekelijks zoek ik, of in overleg met elkaar, een locatie. We kijken naar inspirerende gebouwen, idyllische straatjes en steegjes zoals de “Vijfhoek”.
Klinkt misschien vreemd maar in de Leidsche buurt zie je de meest markante geveltjes die je niet zou verwachten.

Kortom, veel mogelijkheden voor leuke schetsen en uitdagende perspectieven. Met een paar steunkleurtjes heb je al snel een stedelijk sfeertje.

Deze workshop wordt gegeven door Ed Hilhorst
Prijs: € 15,00
Datum volgt nog
Duur: 3 uur
Locatie: Buiten, diverse locaties in en rond Heemstede. Eigen vervoer, eventuele entrees en/of parkeergelden.

Zeefdrukken

In deze workshop beperken we ons tot de sjabloondruk. Van papier knip of scheur je sjablonen, wat stoere afdrukken geeft. Je kunt heel precies werken, maar ook experimenteren door de lagen gedraaid op elkaar te printen. Door het gebruik van meerdere kleuren en een combinatie van dekkende en transparante inkten ontstaat een boeiende gelaagdheid.
Kortom, een workshop waar techniek en experiment elkaar ontmoeten met als resultaat een aantal prachtige afdrukken op papier.

Deze workshop wordt gegeven door Margriet van Tilborg
Datum: 10 december 2022
Prijs: € 75,00 incl. materiaal
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: CCB, Trefpunt, Akonietenplein 1, Bennebroek

Gelli Printen

“Spelen met de plaat” noem ik deze workshop ook wel. Een Gelli Plate is een drukgevoelige dikke rubberachtige plaat waarmee je prachtige monoprints (eenmalige afdrukken) maakt. Met behulp van stencils, stempels, natuurlijke materialen en speciale acrylverf (Golden OPEN) duiken we deze dag in een toch wel heel vrije techniek.
We starten de dag met afdrukken op diverse papiersoorten waarmee we in de middag een kleine leporello (vouwboekje) maken. Zodoende leert u de techniek, maar ook wat je met je afdrukken kunt doen.
Houd je van experimenteren en ben je niet bang voor vieze handen, dan wordt dit de meest inspirerende, leukste workshop ooit…

Docent: Margriet van Tilborg
Datum: 19 november 2022
Prijs: € 75,00 incl. materiaal
Tijd: 13.00 – 16.30 uur
Locatie: CCB, Trefpunt, Akonietenplein 1, Bennebroek

Een voorbeeld van de techniek vind je hier: Gelli Plate demo met Golden Open acrylverf

Perspectief Tekenen

Leuk of niet,  kennis van perspectief is belangrijk om voorwerpen/onderwerpen van driedimensionaal om te zetten naar het platte vlak en zodoende levensecht te kunnen weergeven. Voor velen blijft dit lastig terwijl je met een aantal basisbeginselen van het perspectieftekenen al een heel eind komt.

In deze workshop leer je op  deze beginselen van het perspectieftekenen te doorgronden doormiddel van voorbeelden en duidelijke oefeningen.

Deze workshop wordt gegeven door Ed Hilhorst
Datum volgt
Prijs: € 45,00 incl. doek en materiaal
Duur: 3 uur
Locatie: CCB, Trefpunt, Akonietenplein 1, Bennebroek

Ouder en Kind, samen creatief aan de slag

In onze hectische maatschappij is het soms moeilijk om echt aandacht te schenken aan je (klein)kinderen. Deze workshop biedt je de kans om je (klein)kind op een andere manier te leren kennen en vooral om heerlijk samen ontspannen iets te maken waardoor jullie relatie ook nog eens echt zichtbaar wordt!
In deze workshop staat het kind centraal. Voor de workshop informeer ik naar jullie interesse/onderwerp zodat ik jullie op weg kan helpen. Op doek gaan jullie samen aan de slag en ontdekken jullie zo de magie van creatief bezig zijn. En het is ook nog eens een heel bijzonder cadeau voor je kind, vader, moeder of grootouder!

Deze workshop wordt gegeven door Margriet van Tilborg
Datum: Woensdag 19 oktober 2022
Prijs: € 75,00 incl. doek en materiaal
13.30 – 16.30 uur
Locatie: CCB, Trefpunt, Akonietenplein 1, bennebroek

Schuiven naar boven