Workshops

In onze cursusruimte bieden we ook een aantal workshops aan. Minimaal aantal deelnemers is zes, maximaal aantal kan in overleg bepaald worden.
Heeft u interesse, neem dan contact op met Conny Kroep, 06 14990692.

Gelli Printen

Perspectief tekenen

Ouder en Kind

Ontdek Shibori

Houd jij ook van verven, textiel, en creatief bezig zijn? Dan is deze workshop vast iets voor jou. Vergeet de dagelijkse beslommeringen, ga lekker met je handen aan het werk en dompel je in mogelijkheden van Shibori.
Shibori is een eeuwenoude Japanse kunst waarbij stoffen handmatig worden geverfd.
De stof wordt gevouwen, samengebonden of tussen blokken geklemd. Vervolgens wordt de stof in een bad van indigo geverfd. Door het afbinden van de stof dringt de verf op sommige plekken wel door, en op andere plekken niet. Hierdoor ontstaan prachtige patronen en kleureffecten op de stof. Het resultaat is altijd verrassend!
Tijdens deze workshop leer je verschillende technieken van Shibori, waaronder tie-dye.Je gaat zelf aan de slag door lapjes stof af te binden en te verven. Je verft een tas of kussenhoes met je eigen gecreëerde print.

Deze workshop wordt gegeven door  Olga de Bie
Prijs: €75,00
Duur: 2,5 tot 3 uur

 

Urban Sketching

Even iets anders doen in de stad dan shoppen. In je schetsboek snelle schetsen maken van winkelstraten, steegjes of leuke geveltjes en torentjes. Denk ook aan parkjes en terrassen. Dit kan in Heemstede of Haarlem. Wekelijks zoek ik, of in overleg met elkaar, een locatie. We kijken naar inspirerende gebouwen, idyllische straatjes en steegjes zoals de “Vijfhoek”.
Klinkt misschien vreemd maar in de Leidsche buurt zie je de meest markante geveltjes die je niet zou verwachten.

Kortom, veel mogelijkheden voor leuke schetsen en uitdagende perspectieven. Met een paar steunkleurtjes heb je al snel een stedelijk sfeertje.

Deze workshop wordt gegeven door Ed Hilhorst
Prijs: € 15,00
Duur: 3 uur
Locatie: Buiten, diverse locaties in en rond Heemstede. Eigen vervoer, eventuele entrees en/of parkeergelden.

Zeefdrukken

Datum:
Prijs:
Lokatie:

In deze workshop beperken we ons tot de sjabloondruk. Van papier knip of scheur je sjablonen, wat stoere afdrukken geeft. Je kunt heel precies werken, maar ook experimenteren door de lagen gedraaid op elkaar te printen. Door het gebruik van meerdere kleuren en een combinatie van dekkende en transparante inkten ontstaat een boeiende gelaagdheid.
Kortom, een workshop waar techniek en experiment elkaar ontmoeten met als resultaat een aantal prachtige afdrukken op papier.

Schuiven naar boven