Tekenen en Schilderen

1. Tekenen / schilderen

Deze oriëntatiecursus is bestemd voor mensen die het tekenen 
en schilderen (weer) willen oppakken en ervaring willen opdoen met verschillende teken- en schildermaterialen, zoals potlood, krijt, 
acryl- en aquarelverf. De basisbegrippen van het tekenen 
worden als uitgangspunt genomen.

12 lessen: € 162,00
Start: dinsdag 11 januari 2022,
Tijd: 13.00 – 15.30 uur

Docent: Marian Apswoude

2. Schilderen met Acrylverf

Naast het (leren) schilderen met acrylverf wordt er vooral gewerkt aan een persoonlijke ontwikkeling. Middels opdrachten laat ik zien hoe vorm, kleur en contrast het resultaat beïnvloeden. Daarnaast wordt er in deze cursus aandacht besteed aan materialen die samen met acrylverf gebruikt kunnen worden zoals een pasta, medium of gel. 

Durf te experimenteren en vertrouw op uw eigen creativiteit!

14 lessen: € 189,00
Start: dinsdag 11 januari 2022
Tijd: 19.45 – 22.15 uur

Docent: Margriet van Tilborg

3. Aquarelleren +

Voor een goede aquarel is tekenen en observeren van de omgeving een pré. In deze cursus is er dan ook ruime aandacht voor tekenen en wordt er in combinatie met aquarelverf gewerkt met materialen als inkt, krijt en gouache. Kleurgebruik en kunstgeschiedenis vormen een vast onderdeel van de cursus.
De docent werkt met een opdrachtenlijst om kennis, fantasie en plezier te vergroten. Ter aanvulling kunt u gebruik maken van foto’s op u mobiel, tablet of print.

14 lessen: € 189,00
Start: woensdag 12 januari 2022
Tijd: 9.30 – 12.00 uur

Docent: Lucia Bezemer

4. Schilderen

Met deze cursus laat ik ontdekken hoe door kleur en vorm ruimtelijkheid
op het platte vlak ontstaat. Door te leren kijken naar de vorm en verhouding van voorwerpen, de plaatsing op het papier, vlakverdeling en compositie. Het kijken naar licht en donker en de kleuren daarbij.
Voorbeelden uit de kunstgeschiedenis laat ik daarbij zien; hoe kunstenaars verschillende technieken hebben gebruikt. Het omzetten van een onderwerp naar eigen verbeelding/fantasie en het gezamenlijk bespreken van de opdrachten hoort erbij. 
Vooral gaat het om elkaar te inspireren en te stimuleren.

14 lessen: € 189,00 
Start: woensdag 12 januari 2022
Tijd: 13.30 – 16.00 uur

Docent: Francisca Janssen

6. Vrij schilderen

In deze cursus worden vanuit waarneming en verbeelding uiteenlopende onderwerpen verkend. U leert deze naar eigen hand te zetten en er losser mee om te gaan. Sommige opdrachten vragen om een stapje verder te gaan dan het bekende terrein. Zo bent u op weg naar een meer
persoonlijk schilderij. Ook de nabespreking zorgt voor een ruimer blikveld, waardoor uw werk in een groter perspectief komt te staan. 
Er wordt met acryl- en olieverf gewerkt.

12 lessen: € 162,00
Start: donderdag 13 januari 2022
Tijd: 19.45 – 22.15 uur

Docent: Marian Apswoude

7. Zaterdagatelier Tekenen / Schilderen

Onder individuele begeleiding kunt u werken met verschillende materialen; zowel tekenen met houtskool, soft pastel, pen en inkt, als schilderen met aquarel, gouache of acrylverf. Daarnaast komen aspecten zoals het goed kijken naar licht en donker, de verhoudingen van eenvoorwerp en kleurgebruik aan bod.
U kunt zelf uw onderwerp kiezen: bijvoorbeeld abstract, stilleven, landschap of portret.

14 lessen: € 189,00
Start: zaterdag 15 januari 2022
Tijd: 10.00 – 12.30 uur

Docent: Maartje Hinse

8. Mixed Media

In deze cursus is niets te gek en duiken we in een populaire kunstvorm. Fantasie, experiment, techniek en vooral plezier en inspiratie staan centraal. We schilderen, tekenen, maken collages, werken met stencils, en gebruiken diverse druktechnieken als, gelli printing, etsen en linodruk.
In combinatie met diverse materialen en met uitleg over compositie, kleur en vorm bouwt u een schat aan kennis op. 

Data: 10 en 24 januari, 7 en 21 februari,
7 en 21 maart en 4 april 2022
Tijd: 9:30 – 12:00
7 lessen: € 94,50 + materiaal: € 17,50, zelf doek meenemen.

Docent: Margriet van Tilborg

9. Zentangle & Doodle

Houd jij van decoratief tekenen en kleuren? In deze cursus ga je patronen, figuren en onderwerpen naar eigen fantasie tekenen. Je leert werken met grafietpotloden, kleurpotloden, tekenstiften, inkt en aquarelpotloden en ook hoe je deze materialen kunt combineren met elkaar. Er zijn opdrachten en veel voorbeelden ter inspiratie waarmee iedereen, op zijn eigen manier, aan de slag kan. Het uitgangspunt is dat je op een ontspannen wijze en met plezier creatief bezig bent. Deze cursus is ook interessant als je een Bullet Journal of Art Journal wilt maken of aan Handlettering doet.

12 lessen: € 162,00 + materiaal: € 20,00
Start: donderdag 16 september 2021,
Tijd: 19.45 – 22.15 uur

Docent: Renske Hoekstra

Open Atelier

Op dinsdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur kunt u zelfstandig werken tijdens het Open Atelier. De kosten zijn 4 euro per keer of 5 euro indien u keramiekwerk biscuit wilt laten bakken. U neemt uw eigen materiaal mee en de koffie en thee zijn gratis. Opgeven hiervoor is niet nodig.

 

 

Schuiven naar boven