logo ccb

aquarel stadje


schilderij vogeltjes

schilderij stilleven peren


aquarel mist

schilderij portret


schilderij dolfijnen


schilderij park

 

schilderij park

 

schilderij vogel

 

linosnedeDeze oriëntatiecursus is bestemd voor mensen die het tekenen
en schilderen (weer) willen oppakken en ervaring willen opdoen met verschillende teken- en schildermaterialen, zoals potlood, krijt,
acryl- en aquarelverf. De basisbegrippen van het tekenen
worden als uitgangspunt genomen.
Docent: Marian Apswoude

12 lessen: € 150,00
Start: dinsdag 9 januari 2018, 13.00 - 15.30 uurNaast het (leren) schilderen met acrylverf wordt er in deze
cursus aandacht besteed aan materialen die samen met acrylverf
gebruikt kunnen worden zoals een pasta, medium of gel.
Ook traditionele werkvormen als collage, monotype en werken met het paletmes komen aan bod. Durven experimenteren en vertrouwen op eigen creativiteit en verbeelding is de basis van deze cursus.
Docent: Margriet van Tilborg

14 lessen: € 175,00
Start: dinsdag 9 januari 2018, 19.45 - 22.15 uurOnder individuele begeleiding kunt u aquarelleren naar opdracht
of uw eigen onderwerp kiezen. Diverse technieken als nat-in-nat, het gebruik van markeervloeistof, de sponstechniek en spatten komen aan bod. Daarnaast is er aandacht voor kleurgebruik, toonwaarden en compositie.
De les wordt afgesloten met een werkbespreking.
Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.
Docent: Lucia Bezemer

14 lessen: € 175,00
Start: woensdag 17 januari 2018, 9.30 - 12.00 uurkopje

Door middel van (speelse) opdrachten, soms op muziek, leert u beter kijken naar licht, donker, vorm, perspectief, verhoudingen en compositie. We beginnen met een schets naar voorbeeld of stilleven. Daarna werken we de voorschets uit tot een geabstraheerd of realistisch schilderij. Voorbeelden uit de kunstgeschiedenis worden besproken. U krijgt uitleg over kleurenleer en de toepassing van de verschillende materialen.
Docent: Lucia Bezemer

14 lessen: € 175,00
Start: woensdag 17 januari 2018, 13.30 - 16.00 uurkopje

Aan de hand van foto's leert u een portret te schilderen. Hierbij kan de nadruk liggen op de gelijkenis of op het verbeelden van een karakter of sfeer. Expressief of ingetogen, zolang het schilderij maar uw visie op de persoon wordt. Naast acrylverf kan er gewerkt worden met andere materialen als aquarel of in combinatie met pastel of inkt.
Docent: Margriet van Tilborg

14 lessen: € 175,00
Start: donderdag 11 januari 2018, 13.30 - 16.00 uurIn deze cursus worden vanuit waarneming en verbeelding uiteenlopende onderwerpen verkend. U leert deze naar eigen hand te zetten en er losser mee om te gaan. Sommige opdrachten vragen om een stapje verder te gaan dan het bekende terrein. Zo bent u op weg naar een meer persoonlijk schilderij. Ook de nabespreking zorgt voor een ruimer blikveld, waardoor uw werk in een groter perspectief komt te staan. Er wordt met acryl- en olieverf gewerkt.
Docent: Marian Apswoude

12 lessen: € 150,00
Start: donderdag 11 januari 2018, 19.45 - 22.15 uurOnder individuele begeleiding kunt u werken met verschillende materialen; zowel tekenen met houtskool, soft pastel, pen en inkt, als schilderen met aquarel, gouache of acrylverf. Daarnaast komen aspecten zoals het goed kijken naar licht en donker, de verhoudingen van een voorwerp en kleurgebruik aan bod. U kunt zelf uw onderwerp kiezen: bijvoorbeeld abstract, stilleven, landschap of portret.
Docent: Margriet van Tilborg

14 lessen: € 175,00
Start: zaterdag 13 januari 2018, 10.00 - 12.30 uurkopje

Mixed media is Engels voor ‘gemengde technieken’. Het combineren van verschillende technieken zoals schilderen, tekenen, collage, werken met stencils, gelli printing, glaceren, kalligraferen, acrylvellen en acrylreliëfs maken en toepassen, levert vaak verrassend nieuwe beelden op! Fantasie, experiment, techniek en vooral plezier en inspiratie zijn de ingrediënten van deze cursus. Je hoeft voor deze cursus geen ervaren schilder te zijn om toch met een mooi resultaat naar huis te gaan!
Docent: Margriet van Tilborg

6 lessen: € 75,00 + materiaal: € 15,00, zelf doek meenemen.
Start: maandag 8 januari 2018, 9.30 - 12.00 uurVeel mensen hebben in hun jeugd weleens een linosnede gemaakt. Voor hen is deze cursus een hernieuwde kennismaking. Voor anderen misschien een compleet nieuwe en verrassende ontdekkingstocht. Stap voor stap gaan we met de materialen aan de slag. Met een plaatje linoleum, gutsjes, inkt en papier maakt u eenvoudig een persoonlijk drukwerk. Een kleine drukpers is beschikbaar. Een meerkleurendruk behoort ook tot de mogelijkheden. U zult versteld staan van het resultaat!
Docent: Antoinette Otten

5 lessen: € 62,00 + materiaal: € 25,00
Start: woensdag 13 september 2017, 13.00-15.30 uur

 


knop

 

schilderij bomen


schilderij bloemen

schilderij portret


schilderij kikker


schilderij portret
schilderij stadje


aquarel vis


vogel linosnede